~cAnTiK~

~FOLLOW ME...~

~AMARAN~

ini blog aku....apa saja yg aku nak tulis dalam ni, suka hati aku lah...kalau tak suka baca, jangan baca...kalau tersakit hati atau terasa hati....bukan tanggungjawab aku untuk mengubati...

sekian,
harap maklum... :)

Wednesday, November 21, 2012

[SWEET S.M.S]

Assalam.....

curik-curik nak menyelit kat belog nih...hehe....


[N a s]

the great woman in my heart..

i will care of you forever until i die..

my soul is just for you...

i will build you the castle of love when the time's was ready for us...

i hope always can see you in my life until in the heaven...

i just want you know that.....





-thanx my dear for this sweet sms....you cheer up my life....
and i promise that we will always be, together forever you and me... <3 p="p">

Thursday, October 18, 2012

[SAAT I.I.N]

::saat itu....




kau hanya membiarkan aku tersungkur.....jatuh dan terluka........
kecewa bila kau hanya melihat tanganku yg cuba menggapaimu.....tapi tiada huluran yg diberi......




saat ini.......




tanpa kau di sisi.....
aku cuba untuk bangun dan berdiri....menahan pedihnya luka...mencari penawar untuk kekecewaan ini.....








saat nanti....



apabila aku kembali......akan aku pastikan kau akan menyesali.....

dan di saat itu nanti.....aku tidak akan menoleh kembali........::







--semuainimasihbelumberakhir--

Sunday, September 2, 2012

[UNTUK A.W.K]


awak......
lagi Nabi ampunkan umatnya......siapalah saya ini.....
saya maafkan semua kesalahan awak.....walaupun berat hati nak menerima kenyataan ini.....dah terlalu banyak dosa tak tertanggung...ditambah pula dosa menyimpan dendam ini....cukuplah saya melihat kebahagiaan awak dari jauh.....hanya satu yang saya minta dari awak.....tolong jangan muncul di depan saya lagi......saya merayu....





tolong jangan msg saya di hp atau fb....tolong jangan call saya lagi.....tolong jangan ganggu hidup saya lagi...

saya maafkan awak....jika awak kembali sekalipun, tak akan merubah apa2......tak akan......

awak, bukan mudah untuk saya lalui.....tapi saya tak mampu melawan takdir....saya tak mampu nak buat apa2.....saya akan cuba berubah....saya tak nak terus hidup macam ni.....entah esok atau lusa...bila2 saja nyawa kita akan diambilNya......hanya Dia saja yang tahu....tak ada guna saya menyimpan dendam ini....pergilah....saya lepaskan awak....saya harap awak berbahagia......saya harap awak dapat lupakan saya....




saya sayangkan awak...tapi awk bukan untuk saya.....cukuplah....jangan seksa hati saya lagi....






Saturday, August 25, 2012

[RAYA A.K.U]

ASSALAMUALAIKUM......

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI....MAAF ZAHIR BATIN....

hari ini dah masuk 7 Syawal.....rasa sekejap je masa berlalu kan....
baru hari ni aku ada mood nak menjenguk blog dan update apa yg patot....dah berbulan2 tak buka....
bukan tak nak buka langsung....tapi xde masa nak buka (cakap mcm lah bz bebenor kan)...em.....sekarang dah x serupa dulu2.....dulu2 update blog pon sebab ada semangat yang terlebih semangat...ditambah pulak dengan masa yg terlebih masa....
tapi sekarang ni duk bz kerja (almaklum je lah, orang dah berkeje)....mana sempat nak bukak laptop...balik keje, mandi...basuh baju...then, tido....esoknya..bangun pagi, mandi...pergi kerja..tu je lah koje aku....huhu....
walaupun hanya kerja di Watsons, tapi bagi aku....kerja kat situ banyak memberi aku pengalaman yang sangat2 berguna untuk masa depan aku....hopefully aku akan dapat lagi belajar selok belok dalam pekerjaan....bos dan kawan sekerja pon banyak bantu aku...bagi semangat...bagi dorongan...nasihat.....sebab tu aku seronok kerja kat sana...

cakap pasal raya....tahun ni percaya atau tak, aku sambut raya di watsons....wahhhh...sangatlah sedih...raya ke 3 baru balik kampung...itu pon 3 hari je taw.......kenangan beraya di kedai...siap pakai baju raya lagi untuk 2 hari berturut2........dan yang paling best....aku ni punyalah semangat nak sambut raya....sampaikan tahun ni first time aku buat ketupat nasi anyam daun kelapa lagi tau.....ketupat daun palas pun aku buat jugak....rendang ayam.....memang berani mati punye lah....dengan bz keje....aku pulun jugak buat....
ye lah....dah la x balik raya, kena keje pulak tu......ape lagi.....
menu RAYA 1-ketupat nasi + ketupat palas + bihun goreng + kuih raya + rendang ayam + air sunkist....
menu RAYA 2- ketupat nasi + ketupat palas + rendang ayam + kuih raya + nasi goreng + air sunkist....

memang kami beraya sakan kat watsons tu.....hahahaha.....

kalau diikutkan...banyak yang nak dishare kat sini....tapi mcm tak sempat pulak nak merepek panjang2....


tak ada yg menarik sangat sal hidup aku ni.....tak habis2 dengan masalah.....masalah dan masalah.......(syukurlah...masalah itulah yang mematangkan aku)....


cuma buat masa ni....aku sedikit ter-touching....tetibe pulak....harini majlis perkahwinannya....family aku pon dijemput.....aku x tanya pulak mak ayah aku pergi ke tak....mana taknye, baru dapat tahu parents wife dia tu kawan parents aku...sabor je lah....gaduh pon x da guna....

..SEMOGA BERBAHAGIA..


dan tetibe je aku dapat msg kat FB dari seseorang (rindu sangat kat dia...tp apakan daya).......apa motifnya pon tak tau la......em.....nak abaikan ke??? entah la.....sendiri mau ingat.... okey...

aku dah penat......letih sangat......tak tau la bila nak stop semua ni....
terbukti......memang susah nak jumpe lelaki yg betol2 sayangkan kita......kan.......





kenapa la sampai sekarang aku masih tunggu dia?????? kenapa???? 


sudah.....cukup.....fullstop



Tuesday, May 22, 2012

[TAK B.A.I.K.B.A.I.K]

praktikal ada lagi 8 hari (tak termasuk cuti)....


buat aku bertambah gubra..hahaha.....
ni report punya pasal la.....atoi la....

berusaha untuk menyiapkan dengan sempurna...InsyaAllah...


selsema ni dah seminggu tak baik2 lagi...
ubat pulak dah habis.....dah malas nak makan ubat....huhu


sekarang ni ngah berusaha nak mendapatkan kerja di area KL ni....
doakan aku dapat ye....huhu... :)

Monday, May 21, 2012

[SAAT I.N.I]

Assalamualaikum......


sebelum ni semangat berkobar-kobar nak update belog aku ni....

tapi sekarang.......nak bukak belog pon aku dah malas....




semua tak kena....
asyik xde mood je.....
x da semangat....
tak taw hilang kemana.....


nak wat dono pon xleh gak.....klu pikir pon sakit kepala...sakit hati.....

saat macam ni.....mulalah....

"aku mau ke pantai......
aku mau dengar bunyi ombak...
aku mau lihat lapangnya lautan.....
agar fikiran aku senyaman bunyi di laut....
sesejuk biru airnya...."



--tapi kalau xada pantai....tasik pon jadi lah..... :)


masa berlalu...hari berganti......

harini aku kecewa.....
tiba malam....tidur.......
bangun dari tidur.......bersiap untuk ke kerja.....
macam tu lah rutinnya.....


yang lepas itu kenangan....yang akan datang itu impian....
tak mungkin aku dapat lupakan kenangan yang membawa aku untuk mencapai impian...


ok.tata sayang....

Thursday, May 17, 2012

[KENANGAN I.N.D.A.H]




.
.
.
:(
.
.
.

?
?
kenapa????
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.P.A.S.R.A.H.











--AWK BUKAN MILIK SY--

.
.
.
.


.
.
jangan ulanginya lagi
.
.
.







---rindu dia---

Wednesday, May 16, 2012

[TAK F.A.H.A.M]

tak faham tol laaaa....
memang aku x faham.....
manusia ni.....macam2 perangai masing2....
xleh nak agak la.....sbb tu la ada orang kata...
"rambut sama hitam, tapi hati lain2...."
tapi sekarang mcm dah kena tukar ayat baru sebab orang sekarang ni ramai yg dah warnakan rambut diorang...dah tak hitam dah pon...haha


senang citer, macam-macam adaaaaa....
kadang-kadang bila dekat depan kita...baik sangat2.....
tapi bila jauh....mulalah wat perangai...rasa macam nak ikat je duk sebelah ni...
baru tak gaduh kot....
penat la macam ni........ :(


nak pergi sangat...pergi lah.....
dah malas nak cakap ape...
cakap pun x da guna...
tp kena ingatlah.....
kita buat baik kat orang, Allah akan balas baik...
kalau kita buat jahat ngan orang...paham2 je lah ye....
 xnak cakap lebih2...kang aku lak yg touching lebih....

dalam fb tu satu hal.....dah malas nak gaduh2....
patutlah hantar msg bersayang2...rupanya gf dia sengaja nak kenekan aku...
ingat aku kebulur sangat kat pakwe hang ka???
kalu aku x ingat yg dia tu kawan aku, dah lama aku sembur hang.....
sabar je lah ye.....orang mcm tu pon ada jgak....
memang dari mula lagi aku dah dapat rasa....


ni satu hal.....memang aku x faham nape la dia layan aku macam ni....
nak kata benci.....layan jugak aku ni....
tak tahu la.....mungkin terpaksa kot...
sebab nak jaga hati aku ke????
tak perlulah sampai macam tu.....


sedih ke weh????......xperlu kot......
kalu aku nak buat, sampai dia merana pun aku boleh buat....
macam yg sorang tu.........hidup dia xkan aman.....
lantak la apa orang nak kata....ade aku kesah????.... (pengakuan berani mati)

--kau baik dengan aku...aku akan 1000x baik dengan kau!!!

"kalau takut terbakar tangan, jangan berani bermain api...."


kalu berani sangat, cubalah.....
engkau belum kenal siapa aku....

---baik-baik sayang <3






Monday, May 14, 2012

[NEXT R.E.S.I.P.I]

Selamat bertemu kembali.......


Alhamdulillah....selamat juga aku balik ke rumah dan kembali ke KL dengan selamat....

perjalanan kali ni aku rasa cepat sikit dari biasa....bertolak kul 2...smpai dalam kul 7...ni pon sbb bas tu pusing p hantar orang kat KL Sentral dulu.....tapi kan...ada sorang chinese girl tu cakap, dia pernah naik bas dari KL ke Lumut dalam masa 3 jam je....wah....susah nak caya pon ada....tp dia kata dia naik bas yg aku slalu naik tu...ala, bas Arwana tu la......slalu aku naik, 5-6 jam gak la baru smpai...

kali ni balik kampung memang memenatkan sikit....selalu aku sempat kejar bot kul 3.30 tu....tapi x sempat plak...aku naik bot yang last trip...kul 5....nasib baik adik aku lepak ngan aku kat lumut....makan2....jalan2....kul 5 terus aku blah.....smpai pekan pantai remis dalam kul 6, aku terus serbu ke Billion yg dekat pekan tu.....shopping barang2 nak wat kek....hehe....dalam 50 hengget jugak la aku habis beli barang-barang wat kek tu.....

bila sampai kat rumah, tanpa membuang masa...aku terus siapkan barang2....sebelum tu aku p rumah opah aku dulu....mintak perkakas kek kat makcik aku...hehe....
mula2..aku buat puding karamel dulu....nasib baik menjadi...ayah aku puji sebab sedap katanya...hihi...


ok...next resipi plak....


aku nak buat kek Carrot kat mak aku...hehe...dalam kul 9.30 mcm tu.....duk tgah sibuk2 buat kek..baru aku prasan...aku salah guna mixer....atoi......ni yg akan membuatkan kek aku terbantut.......
aku  pun apa lagi.......terus amik kunci nak p rumah opah aku...smpai mak aku pun terkejut...terlebih berani punya pasal.....last2...mak aku jugak yg kena temankan aku...kikiki....

dengan mata dah xleh nak angkat....aku gagah gak tggu kek tu smpai masak.....bila dah masak...terus aku terjun atas katil....hahaha...

tak abiz lagi sampai situ...lam kepala aku...esoknya pulak aku nak hias kek tu pulak...
semangat punya pasal..kul 7 aku dah terus bangun.....nak kejar masa....takut x sempat...
bangun2 je...aku kemas dapur....pastu terpikir sal baki bahan kek yg dok ada...boleh lg buat sebiji kek....so, kesimpulannya, pagi tu aku bakar lagi sebiji kek guna resepi yang sama....

tengok2 jam dah pukul 11 pagi.....barang2 nak hias kek x cukup pulak....telur dah abis...
pukul 11.30 baru dapat beli telur....agak kelam kabut sikit lah aku masa tu....mana taknye....dok masak nasi lagi....potong ayam lagi..nak wat kek lagi....hahaha..semua aku nak buat....

dah la aku tersilap tengok resepi untuk krim....jadi keras lak krim aku tu...sapu jugak lah jawabnye...tak kan nak buang lak kan...hahaha......apa pun tak boleh!!!
 nasib baik ade buttercup lam peti ais...last2 minit, aku buat krim...warnakan....dan hias....sebenarnya aku nak belajar buat bunga ros guna krim tu....comot2 sikit la....first attempt katakan.....sambil2 tu....aku siapkan barang2 untuk wat ayam masak madu....nyum2...... (sowi la...xde kamera nak snap n tempek kat belog ni)...
masa tu dah pukul 12.30 taw.....time tu memang nampak kekepohan aku.....hahaha...sampai abang long aku tolong hiaskan lebihan krim tu kat kek.......then, siaplah kek untuk HARI IBU.....nasib baik mak aku x bising sebab dia taw aku nak wat kek untuk dia...cuma dia tegur la..."ang x letih ke duk wat itu ini"....aku senyum je la...hehe...


"SELAMAT HARI IBU PN. SITI ISYAH"



dari kul 7 pg sampai kul 1...aku baru stop wat keje....pastu baru nak mandi dan siap2kan barang...bayangkan betapa kelamnya aku time tu....bas kul 3 taw....dan aku perlukan 1 jam untuk pergi ke perhentian bas Lumut....kat pekan pantai xde bas ke KL....(jauh kan.....sabor je la....)
xkesah la aku balik sekejap pun...sampai member aku cakap yg aku membazir duit je...balik kejap je pun....huhu....xpe.....berbaloiiiiiiiiii... :)

memang aku x sempat nak makan apa2....ayam masak madu aku bungkus je...laksa yang makcik aku buat pun aku bungkus je...puding dan kek pun sama....
sampai je kat KL....semua aku sumbat lam peti ais..balik keje jap lagi baru nak melantak...hehe....



sampai je kat rumah....dapat msg dari incik abang........I-City....jommmmmm....



haha....x pikir sal penat dahhhh....terus je onnnnn........hehehe... :)
terima kasih bawak g jalan2....sampai tertidur dalam kete...penat punya pasal...sampai nak bersembang ngan orang lain pun dah x larat.....


-nak kena teruskan diet sebab dah kena tegur la..badan nampak berisi.....x mau...xmau mcm tuuuu!!!!


harini x berapa nak sihat....bangun pagi sakit2 tekak....selsema... :(

ok Bai.

Friday, May 11, 2012

[SURPRISE M.A.K]

hai.....hai..........hai...........



dalam seminggu ni mmg x bnyak aku post kat belog aku ni kan....
maklum je la...mood kejap ok...kejap x ok....paham2 je lah kan...



tapi aku nak maklumkan kat sni....yg aku nak balik kampung...
kali ni pun aku redah je lah kat puduraya tu....arap2 masih ada tiket untuk aku balik perak....



horeyyyy.......!!!!



(perlukah aku begitu????)....



hihihi.....sabo je lah....mood mcm happy semacam je ni...ade pape ke???

xkan sbb dia dah start tegur kau...kau dah happy??....
hah, awal2 ag rumate aku dah perli.....---> wah, mood dah baik lah tuuuuuu.... (senyum lebar ke telinga...haha)


ye ke??? tak jugak.....dulu lain, sekarang lain.....
aku x leh agak ape niat dia skrang ni...x mngapa lah....janji aku happy sbb dia ada... wink3.. :)



tukar topik yang ni pulak...


semangat aku cari hadiah pe nak bagi kat my mom....finally, aku decide aku nak bagi handbag...
jalan punya jalan....pusing punya pusing kat jalan TAR tu...hah....jumpe gak handbeg yg berkenan di hati..


sebelum ni aku pnah beli baju, keronsang, set gelas dan tudung je kat mak aku....
kali ni handbag pulak... kelas kau mak cah.....hehehe




dan aku harap plan aku esok x dibantutkan oleh apa2 benda yang aku x suka...bukan slalu aku nak ada mood nak wat benda2 mcm ni....
actually ada lagi surprise lain kat rumah nant.......tapi tungguuuuuuuuu....


surpriseeeeeeeee.....!!!!!!


just for my mom......aku harap my mom akan gembira......
aku tahu aku dah banyak wat salah kat my mom.....ye lah...umur aku pn dah nak masuk 23 tahun (ag 3 bulan ag taw)....

teringat masa aku sekolah dolu2, aku plan ngan kawan aku keluar pekan untuk beli hadiah kat mak aku.....kasi balut cantik2 kat kedai tu......masa mak aku tido, aku letak kat atas mesin jahit mak aku..(konon2nya surprise lah tu...huhu)....ye lah, mesti mak aku terkejut kan...bangun2 pagi tengok ada hadiah...mak aku taw la tu hadiah dari aku....hehehe....soooo sweettttt....




aku sayang mak aku....... :)




ok
bai......bai...............bai....

Wednesday, May 9, 2012

[AKU B.O.L.E.H]

Assalamualaikum....dan Salam satu malaysia.... :)


setelah beberapa hari menyepi....jeng jeng jenggggg......

madah berhelah yang aku nak share harini....








 "HIDUP PERLU DITERUSKAN WALAU APAPUN YANG TERJADI....!!!!" 




cewahhh....semangat x kau Peah bila baca post ni??? hehehe...
mai nak habaq sikit, aku memang ngah semangat ni taw uollz....



Alhamdulillah....bisnes kerepek kat office ni berjalan dengan lancar....nak jugak la orang2 kat office ni beli kerepek aku kan (klu x sedap, xde la aku jual kan).....class kaw maria...hehehe....

so....kalau sape2 nak mencuba peluang nak menjual kerepek ubi kat office masing2...korang leh la roger aku kat sini... 

nak taw kerepek apa yg ada??



KEREPEK UBI MASIN
KEREPEK UBI PEDAS (kering)
KEREPEK UBI PEDAS (Basah)
KEREPEK BAWANG...

semua sedap2 blako....sebungkus RM2.00 je....beli 2 bungkus RM3.50 je...hehe (amik kaw, siap ada diskaun lagi)...tu harga yg aku jual kat offis aku...kalu beli borong, ofkos la lagi murah beb.....


tu satu bisnes yg aku ngah wat skrang ni...walau kecil-kecilan je...aku arap sangat aku dan bisnes x akan terpisah....

dan satu lagi plan aku............jeng jeng jengggggg......coming soon....



aku plan nak start kecil-kecilan dulu....mungkin start dari rumah....kire homemade lah...
tapi masih banyak benda yang aku kena belajar....dan nak belajar tu pon kena guna duit....tapi itulah yang jadi masalah aku....then...aku pilih untuk belajar dengan en.Google...hehehe.....xpe la...aku buat yang mana aku mampu la....slow-slow lah dulu kan...hehe


aku perlukan sokongan dari semua yang mengenali aku...dan dari semua yang menyayangi aku...please give me ur support and please pray for me dear... :)


INSYAALLAH....


jika ini satu-satunya jalan yang boleh membuatkan aku berjaya dan terus berjaya....aku akan cuba melangkah walaupun aku x nampak apa yang ada di depan sana....masih banyak lagi yang aku perlu belajar....


ORANG LAIN BOLEH BUAT...AKU JUGA BOLEH!!!....

-masih berfikir...nak terus stay kat sini atau nak blah tempat lain....fikir...jangan tak fikir...

Ok.bai




Friday, May 4, 2012

[U.N.T.U.K MU]

Dedikasi untukmu sayang.....

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku...

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku...

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu...

[O.R.A.N.G. CAKAP]

Assalamualaikum.....morning kamo...

benar orang cakap....dalam sesuatu tempoh masa...macam2 boleh terjadi.....diluar jangkaan kita....jangan kita rasa selamat....ala...sehari je lagi.....tapi dalam sehari tu...macam2 leh jadi....
dan benda ni terjadi pada aku....aku x sangka semua ni boleh berlaku dalam masa sehari je....skrang dah 3 ari......dan bukan penamat macam ni yang aku inginkan....

mungkin orang boleh cakap...."bersabarlah...dugaan.." tapi orang lain x rasa apa yg aku rasa.....ya.....hanya aku dan Allah saja yg tahu....


aku harap sangat...semuanya akan kembali mcam biasa....
sumpah....aku rindukan dia......


Thursday, May 3, 2012

[S.I.A. SIA]

macamana aku nak teruskan semua ni?




















hati aku kosong...











kepala aku serabut










aku benci semua ni....nape semua ni terjadi??






dan sekarang aku kena pujuk hati aku sendiri...






aku dah penat nak merayu.....




sbb aku twu aku x akan dapat apa2....sia-sia....


tapi aku masih menunggu...dan berdoa...



moga ada sinar untuk aku dan dia....



-berusahauntukbangunsemula-

Wednesday, May 2, 2012

[A.K.U. BUNTU]

Apa lagi yang aku perlu buat skrang ni????
aku buntu.........
hati aku trlalu rindukan dia....
aku perlukan dia.....

tapi...
dia dah buang aku.....
aku xda dalam hati dia...dah x ada dalam hidup dia....
kenapa jadi sampai mcm ni???
kenapa sampai mcm ni dia benci aku??
besar sangat ke salah aku kat dia???
apa yg aku buat, dia salah tafsirkan....
aku buntu........
penat dah dok lap air mata ni.....
dari smalam mata aku asyik masuk habuk je....emmm....

diamkan diri pun salah...bersuara pun salah....aku buntu.... :(

[D.I.M.A.N.A. ADA]

Dimana ada BENCI...biarlah aku membalasnya dengan SAYANG
Dimana ada hati yang terLUKA...biarlah aku menjadi PENYEMBUHnya
Dimana ada DUKA....biarlah aku menjadi PENGHIBURnya
Dimana ada PERSELISIHAN...biarlah aku yang MERAPATKANnya
Dimana ada KERAGUAN....biarlah aku yang MEYAKINKAN
Dimana ada PUTUS ASA....biarlah aku yang menebarkan HARAPAN
Dimana ada KESEDIHAN...biarlah aku yang berkongsi BAHAGIA
Dimana ada KEGELAPAN...biarlah aku yang membawa CAHAYA....

kerna aku ingin kau tahu.....
Dimana ada sinar CINTAmu....HATI aku akan terus mekar...
"selagi kau perlukan aku....aku akan setia disisimu sayang"

-akupasrahmeskipunakudahdibuang-

Tuesday, May 1, 2012

[A.D.A.K.A.L.A. AKU]

"Adakala kita perlu menangis supaya kita sedar bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa.... 
Adakala kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya setitis air mata....
dan adakala kita perlu menghargai apa yang kita ada, kerana selepas kehilangannya, baru kita menyedari bahawa berharganya dia untuk kita...."



ya.....aku sedar....terlalu banyak salah yg aku buat pada dia....tapi aku ada sebab aku sendiri kenapa aku buat macam tu....
jawapannya...aku sayangkan dia....
ya....aku SAYANGkan dia....


(statement berani mati...)




Tuesday, April 24, 2012

[BUKAN S.E.K.A.L.I]


-ditujukan khas untuk seorang insan yang ku rindui-

...bukan sekali lagi aku perlu sendiri
bukan sekali lagi aku perlu tangisi apa yg terjadi..
bukan sekali lagi aku perlu terima semua ini

sebenarnya aku masih tak mengerti
apakah sebenarnya niat di hati
kau puja diri ini...sehingga hati ini kau miliki...

tapi....aku harus sedar....dalam nyata kau ada dia....
ikatan yang tak mudah di terlerai..
sedangkan aku ini hanya persinggahan..dalam mimpimu..
walaupun terikat dengan perasaan, tapi masih belum kuat
tidak sekuat tali yang sedia ada....

perlukah aku terus mara walau seluruh alam menunding atas kesilapanku?
perlukah aku terus berjuang walau aku tahu hujung penamat nanti membunuhku?

engkau tidak sekuat yg aku sangkakan...
engkau tidak seteguh ungkapan yang kau luahkan...
aku lemah kerana kau....yg melemahkan aku...

lepaskan aku sayang....
biar aku sendiri..
agar tak perlu lagi aku pentingkan diri...
aku pergi, aku terluka sendiri....hanya aku...
aku mara, bukan seorang...tapi semua yg ada akan terluka....

biarlah aku pergi ditemani kenanganmu....haruman cintamu....
akan aku simpan dan abadikan rindu ini.....

~pergijangankembalilagi~

Monday, April 23, 2012

[SELAMAT B.E.R.T.U.N.A.N.G]

Assalamualaikum....salam satu Malaysia...Peace no war..... ^___^


Alhamdulillah.....semuanya dah selamat... (ape yg selamat ni?? tetibe je...haha)

macam ni citernye...abg teman dah selamat bertunang dengan buah hatinya pada 22 April 2012 bertempat di Kampung Parit Haji Kassim (ingat2 lupa la nama kampung dia...huhu)

dan pada 23 April juga aku telah mengambil cuti (suka2 ati aje amik cuti..haha)
x kira...nak jugak menyibuk kat kenduri tu...maklum je la....masa abg long aku bertunang, aku x sempat balik kampung....tu yg aku amik cuti....ala...sehari je pon.... :)

selesai sudah seorang lagi ahli keluarga aku bertunang...(hey...baru bertunang laaaa...bukannya kawin lagi pon...) haha.....

apa2pun...aku doakan ahli keluarga aku sentiasa bahagia... aminnnnnn....

Tuesday, April 17, 2012

[SAKIT B.E.N.A.R]

"KEBENARAN ITU MENYAKITKAN"

ni entry yg keberapa ntah untuk hari ni.....(ade aku kesah)


malu bertanya sesat jalan....tapi dalam kes aku....kalu tak bertanya merana diri...
dan bila aku bersuara......lain plak yg jadinya..

tapi orang cakap..lebih baik kita tahu sekarang dari kita tahu masa nanti...
tapi bagi aku....sama je la....
then..bila dah tahu..memang sakit.....
kecewa....sedih.....marah....(senang cakap semua ada la..)

aku ni pompuan....dan sepatutnya aku kena la paham memahami....
aku xnak aku terima semua ni kerana terpaksa dan aku xnak aku terima semua ni atas kepentingan aku sendiri....

berat untuk aku membuat keputusan....

tapi perlu ke aku pikirkan sal prasaan dan ati aku kalau orang yg aku sayang langsung x pedulikannya??



+terimakasihuntuksegalanya+

[LARI T.A.R.I.K.H]

ALAMAK!!!!!....

apa sudah jadi???....
tarikh dan masa untuk semua post aku ni dah lari laaaa...
ni smua gara2 aku tukar setting...mana taknye....
pada asalnya setting masa kat negara mana ntah....aku kat MALAYSIA okey....haha....

nyesal lak g tukar setting masa tu....
habis berganjak post2 aku.....

ishhhh.......

+tekanandipagihari+

Monday, April 16, 2012

[KAJANG P.U.N.Y.E]

kalau cakap pasal kajang je....semua orang taw...kajang tu kat selangor...
kalu p kajang...xmakan satey kajang...memang tak sah....hehe..


cer tengok.....
sedap kannnnn....hehe




jangan jeles....hihi...
pesan dari my abang....."lepas ni kalu orang tanya, xde la cakap x penah p lagi"....huhu


+terimakasih+

Sunday, April 15, 2012

[MISI B.A.T.T.L.E.S.H.I.P]

15 April 2012

APAmacam?? baca tajuk pon dah taw kan...haha....

semalam seharian berjalan-jalan di Shah Alam....
penat memang la penat...tapi memikirkan hari cuti..bila lagi dapat kuar mcm tu kan....
so, 2 hari sabtu dan ahad..memang aku x kan lepaskan peluang untuk berjumpa kawan2 tersayang....hihiiii...

hari ni pulak(tarikh di atas)...aku and the geng plan ke Klang plak...
kebetulan ada member aku tu nak g umah nenek dia kat Klang....nak hantar kad jemputan kawin diorg..insyaAllah...29 April 2012 ni diorang akan berkahwin....Alhamdulillah...syukur....
sempurnalah satu tanggungjawab yg dituntut oleh Islam...(turn aku ni entah bila la plak kan...)

berborak ngan atok dan wan dia smpai kul 7....sejam lebih gak la...
umur wan dia 80 tahun tapi nampak masih bersemangat....
dia x lokek nak share pengalaman dia...best jugak sembang ngan warga emas mcam ni...
sbbnye pengalaman diorang tu berharga mcm emas taw....huhu...
lepas tu kami bergerak pulak ke panggung wayang...misi kami harini adalah BATTLESHIP...
x kira....walau apa pun jadi....kami nak jugak tengok citer tu...(semangat berkobar2..haha)
almaklum je la...nama pon hari cuti.....pergi sana sini, panggung wayang FULL....hahaha...
tapi misi tetap diteruskan.....
sebelum tu.....berhenti sebentar di kedai makan....lapor la....pekena tomyam dulu...huhu...
lepas makan baru sambung cari panggung wayang..
FINALly....jumpe jgak tempat yg kosong (lupa dah apa namanya)...rasenya tempat tu mcm baru dibuka je...sbb x ramai orang kat situ....banyak seat kosong lagi...
dah la sound best........cerita best........tengok wayang pon besttttt.....terbaikkkkk!!!


+terimakasihku+

Saturday, April 14, 2012

[SHAH A.L.A.M]

14 April 2012

rumah
.
.
.
.
kl sentral
.
.
.
.
batu 3
.
.
.
.
rumah sewa along
.
.
.
.
pasaraya ole-ole....(makan, karoke dan bowling)
.
.
.
.
kfc
.
.
.
.
tasik shah alam
.
.
.
.
giant
.
.
.
.
rumah sewa along
.
.
.
.
ktm batu 3
.
.
.
.
kl

--best sangat....badan pon letih2 tapi berbaloi dapat jumpe kawan2 tersayang....

{cintabukanataspaksaan}

Wednesday, April 11, 2012

[KELUAR L.A.G.I]

Assalamualaikum....

semalam korang buat apa? cuti umum katakan..bukan senang nak dapat cuti mcm ni....so... cuti semalam memang aku x sia2kan.....
kaki ini x henti2 melangkah sana sini....
perjalanan semalam sangat best dan sangat memenatkan....

dari rumah
.
.
.
suria KLCC
.
.
.
makan2
.
.
.
tengok wayang-Dark Flight (seram wooo)
.
.
.
karoke
.
.
.
pasar malam Bangsar
.
.
.
balik rumah!!!

harini mesti ramai yg update sal gegaran kan....kat bnyak tempat yg kena..
tapi semalam aku x rasa la plak..(mungkin sebab aku ada lam panggung wayang kot..)
so...semua orang kena la hati2.....bila2 masa dan dimana2 saja boleh berlaku...
"kun Fayakun"..wallahualam...


baru selesai makan lunch berbekalkan sayur lemak cili padi, ikan bilis dan ayam goreng..

jom start keje!!!....
tata....



+nakditelanterasapahitnamuntidakbolehdiluah+

Monday, April 9, 2012

[TEMAN J.A.L.A.N]

Bangsar
.
.
.
.
.
Time Square-jalan-jalan
.
.
.
.
.
karaoke
.
.
.
.
.
panggung wayang- Wraft of the titans
.
.
.
.
.
PJS- makan Char kuey teow
.
.
.
.
.
Up-town-jalan2 lagi...


next week.....Shah Alam pulak...insyaAllah.. :)



salam perkenalan buat Ina(navigator)hehehe... :)




Tuesday, April 3, 2012

[ KISAH P.U.D.U]

salam 1 Malaysia.....

ape khabar korang harini? harap-harap sihat walafiat lah ye..

agak lama jugak la aku x update belog aku ni...almaklum je la..aku kan sibuk berpindah tempat ke Bangsar South City....dah 2 minggu aku terdampar di sini...Alhamdulillah, semuanya baik-baik belaka....dah nasib aku...dapat tempat keje yg dekat sebelum ni...sekarang pulak kena pindah ke tempat yg lebih jauh.....
kalau dulu... sentul timur ---> PWTC = RM1.40 x 2
sekarang plak...sentul timur ---> masjid jamek --->kerinchi = RM3.00 x 2
hah....tengok..berapa belanja aku untuk sehari...belum lagi masuk makan..minum...topup..
atoi la....memang nak kena jimat dan merancang belanja..
bukan korang xtaw...bab merancang kewangan ni la yg aku failed...hehe....

31 mac-sabtu...
aku berangkat pulang ke kampung....punya la semangat...pukul 7.30 lagi aku dah kuar dari rumah ke puduraya sentral.....ku kira boleh la naik bas seawal boleh...ditambah lagi dengan kes berani mati punya..(beli tiket on the spot) huhu....amek kaw....tiket bas paling awal pon pukul 10.30 pagi...hahahaha....
naseb2.....semua dah full....xkan la aku nak patah balik pulak...xkan la nak cancel plak rancangan nak balik kampung...so, aku pun plan la jalan2 pusing puduraya tu ha.... sampai la aku lalu kat depan kedai buku...haaah...baru teringat, aku kan ade baucar buku lagi RM50..yahuuu....akhirnya, novel CINTA KONTRAK dan KAMPUNG GIRL aku beli.....
alhamdulillah...aku naik bas pukul 10.30 pagi dan sampai di lumut dalam pukul 3.30 petang..itu pon kira cepat gak la sebab dah la aku naik bas tambahan..driver bas tu plak x taw jalan ke teluk intan...naseb bek la orang2 teluk intan ada lam bas tu...huhu...aku plak dah pikir mcm2...apsal lak bas ni xde GPS?? atoi la....tu la...len kali kena upgrade sikit...tengok, penumpang macam kami la yg jadi mangsa...hihi..
sampai di Lumut...terus aku terjah toilet...dan dan la aku sampai, perut wat hal...nasib bek x wat hal masa dalam bas...kalu tak, jenuh jugak la akuuuuu...alahai..tiket balik KL pon dah habis...nasib baik aku sempat amik tiket, tu pon pukul 3.30 petang...lewat gak tu...janji sampai kan....sempat lagi aku jumpa kawan2 kat lumut (macam biasa la kan....) sambil tunggu si Kinah sayang mai jemput aku....aku ni pantang mai lumut, mesti nak borong ikan masin bawak balik rumah...kali ni borong nak bawak balik KL plak...aik...tengok2...Kinah pon borong ikan masin jugak daaaa...hehe
lepas Kinah sayang mai jemput aku, kami merempit plak ke Taska Azam Mutiara...kebetulan mak aku datang ngan makcik aku...so, leh la aku tumpang barang2 aku...dan...dapat la aku merayap dengan kinah sayang....hehehe....amek kau skali lagi...first time aku duk kat kampung balik lewat...9.30 malam baru aku sampai rumah...nasib baik la mak ayah aku tak marah..fuhhhh...kami bukan kemana pun...pergi Tesco...pasar malam...pastu p makan...pastu balik...hehe....

1 April- Ahad
aku masih relax2 dirumah...melantak...dan berehat...(dalam hati boleh cakap..ala, relax la....tiket bas lambat lagi).....tengok2...dah pukul 12.50 dah.......apa lagi, kelam kabut la aku bersiap dan bermake-up....kuar rumah dalam pukul 1.30 petang.....aku dah cuak...mane taknye...aku lupa tengok trip bas ke Damar Laut la.....sahhhh....xde bas!!!!...
trip 1.30 petang...lepas tu pukul 3.00 petang...mak oiiiiii...mana la sempat!!!!!
atoi...mak aku ngan mak sedara aku dah bising.....huhuuu...aku plak...cuba cover...jangan gelabah...hihi...aku pujuk mak sedara aku hantarkan...tapi dia tak nak hantar plak..so....
pilihan kedua...naik bas Rakyat yg ade tulis 1Malaysia...baru comel...baru lagi tu...tapi xtaw trip pukul berapa...sekali lagi....cubaan berani mati....hihi....tunggu punya tunggu...aku dah risau..dah mula cuak....sampai mak aku tegur.....hihihihi...esok kena masuk keje mak....tu je jawapan aku bagi....tiba2....aku teringat Kinah....aku terus kol dia...(kesian kat kawan aku ni..) ayat mukadimah..."ang ngah wat pe?? tak bz ke??..." last2..dia tanya aku kat mana....huhhh...macam taw2 je kan.....hihi...aku dah terdesak lah yunk.....orait.."ang tunggu kat situ, aku nak bersiap"...huhuuu....peluang!!!!...agak lama jugak la...tunggu Kinah...tunggu bas...dua2 xmai lagi...last sekali mak sedara aku bukak mulut... "jom, Acu hantarkan" ...alahai..nape x kabo awal2??? xde la anak sedaramu gelabah macam ni...tak pasal2 Kinah jadi mangsa...kan...kan...
sampai di Lumut pukul 3.10 petang...Alhamdulillah...selamat jugak aku mengejar bas...




cerita aku tak habis lagi taw...huhu




ni satu hal....sepatutnya perjalanan 5 jam je...tapi aku 7 jam baru sampai KL...dalam pukul 10.00 malam aku sampai kat Puduraya sentral...mak aiiii...dah rupe perjalanan ke pantai timur...sabar je lah kan....jalan jem punya pasal....



itu je lah cerita yang aku nak share ngan korang....kikilalaaaaa...






+kenangdakudalammimpimu+

Monday, March 19, 2012

[TAK D.E.T.E.C.T]

assalamualaikum pembuka bicara..... :)


hari sabtu lepas....ada la dalam 5 orang abg-abg TM datang kat umah aku....
bukan datang nak beraya...tapi datang nak pasang UNIFI okey.....hehe....

punye la semangat aku nak pakai unifi....
kalu korang tahu, unifi kan berfungsi untuk 3 benda...tv...telefon...dan tentunya wifi...
bila pasang unifi, siaran tv kat umah aku tu pon clean and clear lah jadinya....xpayah lagi nak pusing2 antena....
sampai abg-abg unifi tu pesan@perli....."antena tv tu dah boleh simpan ye..."
mana taknye...masa depa duk sebok pasang unifi tu....aku ngan rumate aku tngah tengok tv...asal siaran kabur je.....gilir2 p ejas antena....hahaha....sabor je la...tp xpe..lepas ni xyah ejas antena lagi ye...
bila dah siap pasang plak....lappy aku ni wat hal lak dah...(salah lappy ke wifi ke aku pon x sure la)....lappy aku xleh detect unifi kat umah aku tu...padahal unifi lain ade je lam list....unifi aku ni plak...batang idung dia pon x nampak lam list tu....hadoi....geram tol....aku dah godek2 dah pon kat server dia....(kawan aku tolong)....tapi masih gak xleh detect.....aku dah ikut 10 step yg diorg suruh buat klu x dapat detect tu.....tp hampa gak la....balik nanti nk kena 'bergayut' ngan orang TM la jawabnye....
xpasal2 aku kena duk statik kat depan device wifi tu (guna kabel je la).....


ha....ni satu lagi masalah......jiran sebelah rumah aku tu ha...
hari2 nak gaduh2....dengan sapa pun tak tau la dia duk maki hamun....orang nak tidoq pon x senang....dah la suka pasang radio kuat2 time tengah malam.....sangat mengganggu okeyh.........
(cakap orang tapi aku pon sama gak)...hari2 gaduh....tp xde la smpai melalak-ang tu dah la duk tingkat atas, jerit2 sampai kat bawah...gilo ke apa....hahaha.....



+aku akan cuba selagi aku mampu dan terdaya.....tapi sampai satu tahap, aku terpaksa mengalah sebab aku dah cuba buat yang terbaik....+

-cubabelajardaripadapengalaman-


Tuesday, March 13, 2012

[GIGIH S.E.M.I.N.G.G.U]

assalamualaikum.....


camat pagi uolssss.....

pagi ni aku dan rumate aku dan ofismate aku brekfes puding jagung yg lembik....lembik bukan sebarang lembik...
tapi sodap jugak...hehehe....next time kena la tambahkan tepung kastard tu lebih skit ye bagi puding tu keras.....


tapi tu bukan tajuk utama aku nak share ngan korang....

actually aku just nak share result eksperimen aku utk seminggu ni....
eksperimen pe...tu rahsia....hehe....

wah.....menjadi la eksperimen aku tu....lam seminggu ni dah nampak resultnya...
setakat ni still sikit je la......kena banyak bersabar..kena banyak berusaha dengan gigih lagi....

chaiyuk..chaiyuk....

harini sama mcm semalam.....bz mengemas fail2 untuk berpindah...
harini first time aku datang keje pakai kemeja dan seluar...hihihi...



okey....blah dulu.....tata......

Friday, March 9, 2012

[GIGIT K.A.S.U.T]

soalan mengejut.....

korang penah dengar tak pasal gigit kasut??


korang penah tak gigit kasut korang?? ( i mean kasut baru la..huhu)


adakah aku termiss something??? owhhhh...tidakkkkk...

dan akibatnya.....kaki aku melecet teruk bebbbb.....





tapi jangan la percaya sangat sal gigit2 kasut ni...
kalu nak jadi, jadi gak kan....huhu....


housemate aku bagi petua....kalu nak elakkan kaki melecet kerana kasut baru, baca "selawat' 3 kali pastu gigit kasut tu..(gigit sikit je la..amik syarat je..)


ni kes semalam punye...
kaki aku melecet teruk...
tapi semalam aku gagah gak la pakai kasut tu pergi dan balik ofis...
sanggup xtukar kasut lain....sbb malas nk tinggal kasut tu kat ofis(maklum je la..nanti susah plak nak angkut bawak balik rumah.
semalam ingat nak balik terus je...tp terlupa pulak...
kak ili pesan suh beli tiket...so...aku gagahkan juga g station bas putra tu untuk beli tiket...
rupanya banyak tiket dah sold out..ye la...kan esok start cuti sekolah...mesti la ramai orang nak balik kampung...akibatnya, aku hanya sempat membeli tiket bas tambahan....xpe lah kak..asalkan kak dapat balik kampung kan.....
lepas beli tu....aku teruskan perjalanan aku balik ke rumah..tak singgah pun kat mall putra..memang niat hati nak beli barang sikit kat mall tu..
tapi xpe la...hari ni aku g beli barang2 tu...


ingat esok atau lusa nak masak nasi ayam..hohooo..macam sedap je kan...
ye lah...duk umah xde wat pe...tu pun kalu aku duk umah lah kan...
kalu aku plan nak kuar....xde la nak buat nasi tu..makan kat luar je lah jawabnye...
ni kes aku dengar officemate aku citer sal nak wat nasi ayam lah ni....huhu..terus kau terpikir nak wat jugak lah...hahahaha....dengan semangat yg membara..aku pun search la kat myresepi.com...kat situ la aku mencari idea nak masak ape....kire myresipi tu cikgu aku lah ek....hahaha....pape benda yg nak dimasak, myresepi lah sumbernye......


owh.....dah melalut dah...tadi cakap sal kasut, ni cakap sal nasi ayam lak...hohoooo...xpe la..janji aku ada point nak merepek kat sini....


tata


Thursday, March 8, 2012

[CARI I.D.E.A]


camat petangggggg........



dah 2 hari aku mcm duk relax je....sejak kena tukar tempat duduk, mcm terasing dengan dunia luar pun ade gak....
xpe la...sabar je la....insyaAllah....ujung bulan ni aku dan warga PNS akan berpindah ke BANGSAR SOUTH CITY...tempatnya cantik...maklum je la...bangunan baru katakan....
uishhh.....den dah x sobar2 ni.....
akak2 kat sini smua duk sbuk packing barang2....aku??? relax sudah....sbb aku x de barang pun...
klu ade pun....cukup satu beg....kotak pensel...kertas2 conteng...kasut aku...lappy aku....(x yah guna box pun) mmg nak kena angkut bawak p sana...semua nampak mcm semangat nk berpindah...
maklum je lah...dapat rasa tempat baru....perabot baru....kerusi baru....ecececeeee....


nak tengok bangunan baru tak???


jeng....jeng....jeng.....














sumber: incik Goo.










itu lah gambarnya......(kalu nak lagi, googlelah sendiri...huhu)
boleh nampak jelas...betapa jauhnya aku kena berjalan kaki sehingga ke ofis....dah la kena tukar train lagi....2 train bari sampai sana....(fuhhh....sabor je la...)



hahhhhh.....tu pasal ofis aku......tu bukan tujuan aku tulis ni ha.....
aku nak cakap pasal bisnes....u know....business.....huhu....



aku ade terpikir nak wat bisnes kecil-kecilan kat sini....tp tu la....setiap bisnes, mesti kena ada modal walaupun rm1 kan.....hehe....modal nak beli benda2 mcm mesin pengisar lah....cup lah....tepung lah...


actually aku bercadang nak jual cup cake@apom polka dot kat opis ni....ape2 jenis kek la aku nak jual....saja suka suki....hehe....(tapi student praktikal boleh wat mcm tu ke??)
itu just perancangan....belum lagi dilaksanakan....insyaAllah.....ada rezeki...aku nak buat jugak....huhu





any good idea yg lain??...silalah share.....jangan malu2.........hehehe...







(dalam otak dah pikir duit masyuk...............huhu)

Tuesday, March 6, 2012

[CERITA D.I.A]

arghhhh....pagi2 lagi dah spoil mood aku...

tetibe je meleleh air mata ni.....





sakit hati.......ye.....sakit sangat2...

nak je aku mengutuk...menyumpah....



dalam ati aku......"dia ingat dia leh bahagia ke bila wat aku mcm ni???"


Astaghfirullah.......aku lemah saat ini....



tu baru gambar dia tunang....belum lagi kawin......




sabar..........................



ya Allah.....jika dia bukan jodohku....kau hapuskanlah semua kenanganku bersamanya...
aku x sanggup nak idup dengan sisa2 kenangan aku dan dia....






kebahagiaan atas kesengsaraan orang lain...boleh kekal ke???....






cmana aku nak kembalikan mood aku ni???..mata duk berair lagi..nak kena cover la.... :(

Thursday, March 1, 2012

[HARI H.A.R.I.]

morninggggg.....

mari kita mulakan pagi ini dengan Bismillah dan senyum selalu....
moga sinar pagi ini akan membawa seribu keberkatan dalam hidup kita....


hari ini 1 Mac 2012...
hari ini jugak hari jadi adk bongsu aku-AIZAM....(wish him happy bufday-12 years old..)
hari ini aku terfikir...hadiah apa nak beli kat dia...
hari ini aku duduk kat ofis je...tak macam semalam..

semalam 29 febuari 2012...tahun lompat kan...tp x smpat nk update belog ni...
semalam aku ade site visit...
semalam keje aku g merayau je...sampai ke Shah Alam nun....
semalam aku x wat pape pun kat ofis ni...
semalam aku makan banyak..kopitiam, de' Abang...putu bambu...makan kat umah ag...

esok hari jumaat
esok nak balik kampung tp xleh balik...kena tggu lusa...
esok nak g survey enset baru....hehehe....
esok.....datang ofis mcm biase laaaaa...kikiki




-ngah xde idea...tu yg aku merapu meraban...hihi...

tata sayang......

Tuesday, February 28, 2012

[TAK M.A.S.A.K]

aku terperasan badan aku ni makin naik lor....
mana taknyee....asyik makan je...
atoi la....aku bukan leh kalu duk kat umah..
mesti kpala ni pikir nak masak je...
then...kalu masak...mesti la kena makan kan...
sampai rumate aku pun ckap nak diet...
thats mean...dia xnak la aku masak slalu lah kan...
(mentang2 la aku masak x sedap...huhu)..

myb aku pun kena paham lah kan....
myb lepas ni aku kena kurangkan aktiviti memasak....
myb just masak bila ari cuti je....huhu..
myb aku pon kena diet gak...(yeah..itu yg sepatutnya..)

tapi tu la...aku smpai rumah pun lam kul 6.30 ptang..
dah tu..rehat2 jap....masak...mandi...solat...
dah tu...kul 8 baru leh makan kan....kan dah lewat tuuu...
patut la badan pun naik semacam je...
kalu hari2 mcm tu...lam seminggu gemok la akuuuuuu...huhu...




wanna changeeee???






just wait......








wait....









and wait.....












then....same2 lah kita tengok resultnya nanti....












-terlalurindukanmu-

Monday, February 27, 2012

[ADE S.T.O.R.Y]


morning peepssss....cmana arini?? adakah lebih baik dari semalam??
hope mcm tu la....(walaupun semalam kan cuti...duk umah tidoq je kejenye...huhu)

well...xde bnyak benda yg aku nk share kat sni....
just a liltbit story sal shopping time...(almaklum je la...duit pt dah masuk)...
so...bnyak la benda yg dah disenaraikan lam kepala otak ni....btw...xlupa jugak utk membayar utang piutang kat ceti yg x berdaftar....hiihii...


alkisah.....aku ngan nik seha...my housemate-merangkap rumate....g bershopping ke
Berjaya Times Square....

benda yg aku beli...
-2 pasang kasut
-aksesori
-2 helai kemeja
-eye liner
-make up cleansing
-deodoran



totalnye......u guess la sendiri....hik hik hik.....




but.....ade story di sebalik barang2 yg aku shopping tu.....
tu la....lalai sangat...aku leh plak tertinggal barang2 tu dalam toilet di tingkat 2....padahal time aku sedar tu...aku ngah bratur nk beli tiket wayang di tingkat 3....apa lagi...lari berkejaran lah aku.....serik lor bila barang2 shopping aku tertinggal....naseb baik elok je terletak kat lam toilet tu....fuhhhh....



tp yg menariknya...kitaorg siap ade "pemandu pelancong" tau....baru je kenal masa lam monorel..namanya adik ecah (bukan adik ecah yg lam citer seram tuuuuu).....thanx ye dik sbb guide akak2 ni...kalu x....jalan nk naik monorel pun x jumpe...huhu

dan x lupa jugak.....
aku ngan rumate aku sempat gak menonton wayang....

jeng




jeng




jeng







i leh bagi 3.5/5 bintang la....besh gak la...bnyak unsur2 kelakar....
tengok jgn x tgok....hehehe...


ok lah dear.....c u again.....


Tuesday, February 21, 2012

[EFFECT O.R.G.A.N]

assalamualaikum......mowningggg!!!

pagi2 lagi aku dah tenyeh2 idung ni.....atoi la...apsal la arini rase lain mcm je idung aku ni...
bukan stakat idung je...tekak aku...suara aku.....ase ade something yg mengganggu ketenteraman organ2 aku tu...huhu.....myb sbb badan ni letih sgt berjalan2...bershopping2...hehehehe...
alahai....xmau la sakit2....xnak la selsema.....nak wat keje x selesa la.....(ni mesti effect suhu kat lam bangunan ni....sejuk dow.......sabor je la....dah la cuaca x menentu...hari2 ujan...arini x taw lak ujan ke x...tp mendung je.....

ala.....STEADY je la.....huhu..





mood ngah baik ni.....

minggu ni tukar unit lain lak...under franchise department gak...ni retail modernization unit plak....arap2 bnyak benda yg aku leh blajar... :)







tata sayang........ <3